روش تعمیر و نگهداری دیوارکوب ها

روش تعمیر و نگهداری دیوارکوب ها

 

دیوارکوب ها اصطلاحا به آن سری از منگنه زن ها گفته می شود که سوزن را در داخل کار،مستقیم فرو می کنند و پشت آن را نمی بندند.

مکانیزم کاری دیوارکوب ها به این صورت است که نیروی ضربه توسط دسته در فنر ذخیره می شود و با رها کردن فنرها ، ضربه توسط تیغ به سوزن منگنه یا میخ وارد شده و

در داخل قطعه کوبیده می شوند.

معمولا دیوارکوب ها برای کوبیدن میخ تک پایه به میزان زیاد ، مناسب نیست ؛ چون گل میخ در تعداد بالا باعث خورده شدن سطح تماس تیغ با آن شده و در حالت استفاده از سوزن منگنه ، سر سوزن منگنه می شکند.

علل اصلی خراب شدن دیوارکوب ها شکستن فنر تیغ و خوردگی در دسته می باشد.

دیوارکوب های سوئدی و اروپایی که قبلا سهم بازار زیادی هم داشتند علاوه بر طول عمر بالای قطعات و مقاومت زیاد آنها ، مکانیزم ساده ای داشتند که باز و بسته کردن آنها و تعویض فنرهای کتابی دیوارکوب با دیوارکوب دیگر ، کار آسانی بود اما در دیوار کوب های جدید وارداتی حتی باز و بسته کردن دیوارکوب برای خودش کار بسیار زمان بر و سختی است چه رسد به تعویض یا جایگزین کردن قطعات آن!

در مورد تیغه عملا هیچ کاری نمی توان کرد و جوش کاری اصلا موثر نیست و زود می شکند.

ساخت تیغه به علت تنوع بالای میخکوب های موجود و نیاز به ساخت قالب ، اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

برای فنر های کتابی می توان فنری هم ضخامت را با وایر کات برید که آن هم به علت هزینه بالا و عدم یکسان بودن سختی فنرها پاسخگو نیست.

در مورد فنر های فشاری از نمونه هایی که بنده به شخصه در بازار تبریز تهیه کرده ام ، هیچ کدام کیفیت مناسبی نداشتند و یا زود می شکستند و یا خاصیت خود را از دست می دهند که علت آن هم عدم توجه به ضریب سختی فنر ها و عدم عملیات حرارتی مناسب بعد از تولید فنر می باشد.

در نهایت به نظر نگارنده که اکثر این روش ها را امتحان نموده است ، این کارها اصلا اقتصادی نبوده و در نهایت میخکوب تعمیری بعد از اتلاف کلی وقت و هزینه کار نخواهدکرد؛

پس با رعایت چند نکته ساده از حداکثر عمر هر میخکوب استفاده و نهایتا آن را با نمونه جدید جایگزین کنید:

1_ موقع خرید دیوار کوب ها ، مدل و برندی خریداری کنید که کیفیت مکفی داشته باشند و مدتی مناسب برای شما کار کند چون بسیاری از مدل های موجود در مارکت حتی یک بسته سوزن منگنه را نیز نمی توانند تمام کنند.

2_ کل خشاب میخکوب را با سوزن منگنه یا میخ پر نکنید چون باعث خراب شدن فنر خشاب می شود.

3_ میخکوب را دور از دسترس اطفال و در جای خشک نگهداری کنید.

4_مواظب ضربه و افتادی میخکوب از ارتفاع باشید.

5_از میخ تک پایه در میخکوب دستی زیاد استفاده نکنید.

امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده و در افزایش طول عمر و راندمان دیوارکوب مصرفی تان مثمر ثمر واقع شود.

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.